Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Ціни на продукти зростатимуть вже найближчим часом

Ціни на продукти зростатимуть вже найближчим часом фото
В Україні очікується зростання цін на продукти найближчим часом, зазначив Голова Комітету Верховної Ради з питань аграрної та земельної політики.

Одними з товарів, які вже давно стали рекордсменами зі зростання цін, стали курячі яйця, вартість яких наблизиться до 75 гривень за десяток.

Зазвичай восени ціни на овочі та фрукти починають підвищуватися, оскільки їх необхідно зберігати у спеціалізованих сховищах через холодну погоду. Це призводить до збільшення собівартості виробництва та зменшення пропозиції, оскільки господарства без сховищ намагаються продати свою продукцію до початку холодів, а ті, де є сховища, стараються «розтягнути» реалізацію, коли ціни вищі.

Таким чином, очікується підвищення цін на овочі та фрукти на 5-10% щомісяця.
Ціни на молочну продукцію також піднімуться, але не настільки критично – на 3-5%. Зимою можна очікувати значного зростання цін на яйця.

Голова Комітету також наголосив, що незважаючи на прогнозоване зростання цін, вартість більшості продуктів восени 2023 року залишається дешевшою, ніж у попередньому році. Наприклад, гречка подорожчала більше ніж вдвічі, але цьогорічний врожай гречки є рекордним, що сприятиме зниженню цін на цю крупу.


Приєднуйтесь до Телеграм каналу та Вайбер
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: