Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Міст через Десну біля Чернігова буде готовий до 2024 року

Міст через Десну біля Чернігова буде готовий до 2024 року фото
Побудову моста через річку Десна поблизу міста Чернігів планують завершити до кінця 2024 року. Ця нова міська переправа матиме довжину 628 метрів, висоту 22 метри та чотири смуги для руху, що робить її однією з найбільших мостових споруд через цю річку. На даний момент будівельники активно працюють над насуванням головної будови мосту.

Про це повідомила Служба відновлення та розвитку інфраструктури Чернігівської області на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook.

"Це один із найбільш трудомістких етапів роботи на штучній споруді. Проводять його за допомогою потужних гідравлічних домкратів, які штовхають металеві конструкції вперед на опори. Також зараз влаштовуємо земляне полотно заїздів на міст, виконуємо армування та бетонування монолітних стін наземної частини мосту, наносимо шар гідроізоляції на поверхню вже готових монолітних стін", — йдеться у повідомленні.

Крім того, будівельники розширюють проїзну частину дороги на під'їзді до нової штучної споруди.

Варто нагадати, що цей міст був зруйнований вночі 23 березня. Російський літак скинув на нього кілька 250-кілограмових авіабомб, що призвело до серйозних руйнувань.

"Чернігів опинився відрізаним від інших населених пунктів. Після деокупації області, розпочали відновлювати пряме й найкоротше сполучення Чернігова з Києвом. Провели розмінування та очищення території від боєприпасів, встановили понтон та облаштували підʼїзні шляхи до нього. Паралельно розпочали зведення нового мосту та відновлення старого, щоб забезпечити тимчасовий проїзд через річку".

Міст через Десну біля Чернігова буде готовий до 2024 року фото №1
Міст через Десну біля Чернігова буде готовий до 2024 року фото №2
Міст через Десну біля Чернігова буде готовий до 2024 року фото №3


ФОТО: Служба відновлення та розвитку інфраструктури у Чернігівській області

Приєднуйтесь до Телеграм каналу та Вайбер
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: