Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

У Києві сталася серія самогубств неповнолітніх

У Києві сталася серія самогубств неповнолітніх фото
Починаючи з початку жовтня, в місті реєструється збільшення випадків смертей, зокрема самогубств серед підлітків. За інформацією з відкритих інформаційних джерел, однією з таких трагедій була загибель 12-річної дівчинки на Мінському масиві у неділю, 15 жовтня. За попередніми даними, дівчина померла від падіння з висоти багатоповерхового будинку. Однак згодом в мережі з'явилася інформація, що дівчинка сама вистрибнула з 22-го поверху вікна.

Ще одна трагедія сталася 9 жовтня на вулиці Оноре де Бальзака, Деснянський район. Дві дівчинки загинули в результаті падіння з недобудованої висотної будівлі. За слідами правоохоронців, ці підлітки були студентками інформаційного коледжу одного зі столичних вищих навчальних закладів.
На 26-му поверсі недобудови були знайдені речі загиблих та два мобільні телефони із передсмертніми повідомленнями, надісланими близьким із затримкою відправлення.

2 жовтня у Києві сталася подібна трагедія, коли двоє підлітків стрибнули з 24-го поверху вулиці Микільсько-Слобідська в Дніпровському районі. Хлопцю було 18 років, дівчині - 17. Вони навіть проводили трансляцію цієї трагедії на TikTok, в якій зазначали про свою взаємну любов.

Вчора, 16 жовтня,  хлопець 16 років вистрибнув з вікна багатоповерхівки в Деснянському районі. За підсумком, це вже 6-й суїцид за цей місяць у столиці.

Слідство у всіх цих випадках триває, і правоохоронні органи намагаються розкрити обставини цих трагедій та їхні причини.

Редакція нашого сайту висловлює співчуття родичам загиблим. 

Самогубство серед дітей і підлітків є серйозною проблемою, і розмова з ними може бути одним з ключових інструментів для запобігання цьому страшному явищу. Ось кілька важливих аспектів, які варто враховувати, коли йдеться про розмову зі своїми дітьми.

Відкритість і віра: Діти повинні знати, що вони можуть говорити з вами про будь-які питання чи проблеми, не боячись засудження чи образ. Відкрийте для них двері до відвертих і чесних розмов. Дозвольте дітям висловлювати свої почуття і думки, навіть якщо вони можуть здатися складними або незрозумілими. 

Покажіть свою підтримку та підкажіть дітям, що вони несамотні в своїх переживаннях. Збагачуйте їх життя позитивними ємоціями і подіями, які сприяють їх психічному здоров'ю.

Навчіть дітей вирішувати проблеми та стримувати емоції. Важливо показувати їм, як шукати допомогу, коли це потрібно.
Поговоріть зі своїми дітьми про ознаки депресії, стресу чи тривожності, які можуть свідчити про загрозу самогубства. Вони повинні знати, що це не знак слабкості, і можуть звернутися за допомогою.

Вчіть дітей бути співчутливими до інших та проявляти турботу про друзів і однолітків, які можуть потребувати допомоги.
Розмовляйте про кібербулінг та його наслідки. Важливо навчити дітей бути обережними в онлайн-середовищі та надавати підтримку тим, хто стикається із знущанням.

Розмова зі своїми дітьми про їхні почуття і думки може рятувати життя. Пам'ятайте, що ви - важлива опора для них, і ваша підтримка це найголовніше в їхньому житті.

Підготувала: Торчишник Раїса

Приєднуйтесь до Телеграм каналу та Вайбер
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: