Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

У Повітряних силах прокоментували "Кинджали над Чорним морем"

У Повітряних силах прокоментували "Кинджали над Чорним морем" фото
У Повітряних силах України розглянули нові виступи президента російської федерації, володимира путіна, щодо патрулювання МіГ-31К в Чорному морі, як потенційний джерело збільшення напруги. 

Проте, відзначається, що ці заяви не внесуть кардинальних змін у позицію Сил оборони України.

"Для України нова заява агресора особливо нічого не змінює, росія і так щодня загрожує нашій країні різноманітними видами озброєння. А заяву схибленого диктатора, хай краще прокоментував би його прес-секретар." - речник Повітряних сил полковник Юрій Ігнат у коментарі "Українській правді"

Технічні характеристики аеробалістичної ракети Х-47 "Кинджал" дають росії можливість використовувати її для запусків як із північного, так і східного напрямків у просторі України, при цьому акваторія Чорного моря стає ще одним потенційним напрямком. Тим не менш, російська авіація вже проводить регулярне патрулювання повітряного простору у цьому регіоні, включаючи винищувачі та розвідники.

За думкою експертів, вказівки путіна можуть також бути спрямовані на країни-члени НАТО, які опиняються у зоні можливого ураження ракетами "Кинджал". Ракета Х-47 має здатність нести ядерні боєзаряди, подібно до крилатих ракет "Калібр", які розміщені на російських кораблях у Чорному та Азовському морях, зазначив речник Повітряних сил.

У зв'язку з такими обставинами, країни-партнери можуть прийняти рішення розміщувати свої винищувачі для перехоплення російських МіГ-31 у нейтральному повітряному просторі над Чорним морем.
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: