Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

"Шампанське" та "коньяк" під забороною. Україна планує штрафувати виробників за використання слів "шампанське" та "коньяк"

"Шампанське" та "коньяк" під забороною. Україна планує штрафувати виробників за використання слів "шампанське" та "коньяк" фото
Уряд України вніс до Верховної Ради пропозицію про зміни до Кодексу України про адміністративні правопорушення, спрямовані на введення штрафів за незаконне використання зареєстрованих брендів, починаючи з грудня 2024 року. Про це повідомляє РБК-Україна, посилаючись на проект закону №10162.

Згідно з цим законопроєктом, запроваджується адміністративна відповідальність за порушення законодавства у сфері географічних позначень на спиртні напої.

Зокрема, будь-яке вказівка на офіційні назви спиртних напоїв або географічних позначень спиртних напоїв під час опису, презентації, маркування харчових продуктів і спиртних напоїв передбачає виписку штрафу від 20 до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить від 340 гривень до 850 гривень.

Згідно з пояснювальною запискою до законопроєкту, закон "Про географічні позначки на спиртні напої", прийнятий в грудні 2022 року, набуватиме чинності 28 грудня 2024 року.

Цей закон спрямований на гармонізацію національного законодавства з правилами Європейського Союзу та встановлює загальні правила щодо визначення, опису, презентації і маркування спиртних напоїв, а також правила використання офіційних назв спиртних напоїв та особливості використання та захисту географічних позначок на спиртні напої.

Приєднуйтесь до Телеграм каналу та Вайбер
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: