Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Заробляти легально можна і без реєстрації ФОП

Заробляти легально можна і без реєстрації ФОП фото
У Верховній раді зареєстровано цікавий проєкт групою депутатів Гетьманцевим, Железняк та ще рядом нардепів, що автоматично  переносить його в статус дуже реальних для прийняття.
Законопроект №10166 пропонує легалізувати заробіток без реєстрації ФОП для тих людей, що отримують дохід не постійно, а іноді. І в обмеженій кількості. І не кваптеся шукати зраду, тут все +- логічно. Якщо простими словами, законопроект пропонує:
Можливість відкриття спеціального рахунку для таких надходжень в одному банку на вибір людини (Як рахунок ФОП, тільки один, і спеціальний)
Встановити фіксований податок 6% на такий дохід 
Встановити ліміт у 1 000 000 грн на рік для подібного доходу
Запровадити окрему просту звітність по такім доходам
Автоматизувати сплату податку силами банку (Тобто коли Ви отримуєте гроші на цей рахунок, банк автоматично сам списує 6% і направляє у податкову)
Встановити правила щодо прийому платежів (РРО, якщо готівка; без РРО, якщо оплата на рахунок за послуги. Все як і на ФОП)
Ініціатива просто супер! Тобто людям дозволять заробляти по 83 тис грн на місяць (1 млн ділимо на 12, для прикладу), автоматично сплачувати податки і мати білі гроші в кишені, без блокувань рахунків, без сплати ЄСВ, без бухгалтера і додаткового ряду правил, які є на ФОПах різних категорій. 
Так, це поширюватиметься не на всі види діяльності, але звичайний фріланс і продаж своїх товарів/послуг точно покриє. І, якщо закон приймуть, від запрацює вже з 1 Січня 2024 року, тобто ось-ось. Тому чекаємо на покращення, адже про це просило безліч людей!

 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: