Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Інформатора, який збирав розвіддані про ЗСУ, затримали на Чернігівщині

Інформатора, який збирав розвіддані про ЗСУ, затримали на Чернігівщині фото

Зловмиснику загрожує до 12 років ув'язнення.

У Чернігівській області викрито інформатора, який працював на користь спецслужб Росії – країни-агресора. Його затримали через підозру у зборі розвідданої інформації про Збройні Сили України та критичну інфраструктуру в прикордонних районах.

Про це стало відомо завдяки спільній роботі Служби безпеки України та правоохоронних органів.

Російські спецслужби цікавилися місцями розташування військових блокпостів, чисельністю військового персоналу, а також інформацією щодо військової техніки ЗСУ і будівництва військових об'єктів на території регіону. Зловмисник виробляв схеми місцевих залізничних маршрутів, по яких пересувалися вантажні поїзди.

Крім того, ця особа, яка підтримувала проросійські погляди, збирала інформацію про енергетичну інфраструктуру Чернігова. Росія планувала використовувати ці дані для нових повітряних атак на регіон.

Зазначений інформатор є місцевим мешканцем, якого виявили під час окупації частини регіону окупантами. Пропозицію про співпрацю іноземцям виголосив представник російських спецслужб у травні 2023 року.

Зловмисника затримали співробітники СБУ на його місці проживання. Під час обшуку виявили мобільний телефон, який він використовував для спілкування з агресорами. Всю інформацію він беззворотно видаляв після кожного контакту з окупантами, намагаючись приховати свою злочинну діяльність.

Наразі зловмисник залишається під вартою. Йому загрожує покарання у вигляді до 12 років ув'язнення.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: