Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Українська "Формула миру" - підсумки третьої зустрічі на Мальті

Українська "Формула миру" - підсумки третьої зустрічі на Мальті фото
Під час третьої зустрічі, яка відбулася на Мальті 28-29 жовтня, були вироблені п'ять ключових пунктів "формули миру" для України. Робочі групи, до складу яких входили дипломатичні представники різних країн, висунули на розгляд наступні пункти:
  • Ядерна безпека: Повне виведення російського персоналу, військової техніки та обладнання з Запорізької атомної електростанції та передання контролю над станцією Україні.
  • Енергетична безпека: Розробка моделі енергетичної стійкості, яка допоможе запобігти порушенням енергетичної безпеки.
  • Продовольча безпека: Встановлення міжнародних гарантій безпеки для забезпечення безперебійного постачання продовольства..
  • Повернення заручників і депортованих українців: Створення спеціальних груп та висловлення тиску на Росію з метою надання ООН та МКЧХ безперешкодного доступу до українських полонених.
  • Дотримання Статуту ООН і відновлення територіальної цілісності України: Внесення реформ до структури ООН, обмеження права вето та посилення ролі Міжнародного суду з метою відновлення територіальної цілісності України.

"На Мальті провів зустріч із Президенткою Європейського парламенту Робертою Мецолою.

Подякував за підтримку Української формули миру з боку Європарламенту й висловив сподівання на його подальше активне залучення до імплементації Формули.

Обговорили посилення санкцій проти рф та пошук правових механізмів для використання заморожених російських активів.

Констатували значний прогрес, досягнутий Україною у виконанні семи рекомендацій Європейської комісії, який закладає важливі передумови для відкриття до кінця поточного року переговорів щодо членства України в ЄС." - Написав Андрій Єрмак в своєму Telegram-каналі.

Фото: Telegram-канал Андрія Єрмака
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: