Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Підвищать ШТРАФИ за порушення комендантської години

Підвищать ШТРАФИ за порушення комендантської години фото
Громадян пропонують штрафувати на сумму від 8500 до 17 000 грн. Бізнес за порушення комендантської години повинен буде сплатити штраф у розмірі від 51 000 до 102 000 грн.

Проходять обговорення щодо встановлення штрафів за порушення комендантської години в Україні. Згідно із зареєстрованим законопроєктом відомими народними депутатами України, громадянам може бути нарахований штраф від 8500 до 17 000 гривень за порушення комендантської години. Бізнесовим підприємствам, які порушують це обмеження, передбачено штраф у розмірі від 51 000 до 102 000 гривень.

"Народними депутатами України зареєстровано законопроект про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення та інших законів щодо встановлення адміністративної відповідальності за порушення вимог або невиконання деяких заходів правового режиму воєнного стану (№10195), який напрацьовано спільно з Міністерством внутрішніх справ та Національною поліцією України", - йдеться у повідомленні прес-служби апарату ВРУ.



Законопроект був розроблений спільно з Міністерством внутрішніх справ та Національною поліцією України з метою накладення відповідальності за порушення вимог, які стосуються комендантської години та режиму світломаскування під час воєнного стану.

Відповідно до запропонованого законопроекту, громадяни, які порушують комендантську годину, можуть бути позбавлені від 500 до 1000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян у вигляді штрафу. У разі порушення вимог світломаскування чи режиму роботи під час воєнного стану, керівникам підприємств та фізичним особам-підприємцям може бути нараховано штраф від 3000 до 6000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: