Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Стрілянина у США: пошуки стрільця, який убив 18 людей, тривають

Стрілянина у США: пошуки  стрільця, який убив 18 людей, тривають фото

Поліція штату Мен в США продовжує пошуки Роберта Карда, якого підозрюють у масовому убивстві місцевих жителів. Постраждало сумарно 31 особа, є поранені та убиті. Правоохоронці прибули до будинку, де він може перебувати, та оточили його. Про перебіг пошуку злочинця інформує агентство Fox News.

Близько чотирьох годин тому, о 20:00 (о 4:00. за Києвом) за місцевим часом, повідомили, що кілька поліцейських автомобілів стоять біля будинку підозрюваного. При цьому чути, як йому пропонують скласти зброю і здатись правоохоронцям. Зокрема, вигукували "Ви арештовані! Будь ласка, виходьте з піднятими руками". Також пропонували поспілкуватись: "Ми хотіли б поговорити з вами. Ідіть до передньої частини вантажівки, не маючи нічого в руках. Ми хочемо зробити це безпечно для вас і для всіх інших", — ідеться у дописі Fox News.

Близько 21:00 (о 5:00 за Києвом) з'явилось повідомлення, що на місце подій до будинку Карда виїхав наряд поліції.

Поліція США біля будинку підозрюваного Карда
Поліція США біля будинку підозрюваного Карда
Фото: AP Photo

Поліція штату Мен в Facebook вказала, що планує обшукати приміщення. При цьому зазначила, що розмова через гучномовець є "стандартною процедурою" перед початком обшуку. На той момент вони не знали, чи перебуває підозрюваний всередині. Планують "ретельно" шукати докази, які допоможуть затримати підозрюваного.

Наразі немає інформації щодо затримання Роберта Карда.

Стрілянина в США: деталі

Надзвичайна подія сталась у місті Льюїстон у штаті Мен в ніч на 26 жовтня, раніше писав Фокус. Невідомий чоловік пройшовся по двох розважальних закладах, стріляючи в людей. Зокрема, він завітав до боулінгу вулиці Молісон та бару на вулиці Лінкольн. Пізніше поліція назвала ім'я чоловіка та опублікувала його фото.

Роберт Кард, підозрюваний у масовій стрілянині у СШАFullscreen
Роберт Кард, підозрюваний у масовій стрілянині у США
Фото: Lewiston Maine Police Department

Стрільцем виявився 40-річний Роберт Кард. Як стверджує FoxNews, він убив 18 людей, поранив 13.

До пошуків убивці долучили 350 поліцейських, розповіли журналісти. Також навели деякі деталі його біографії. Як з'ясувалось, чоловік був "інструктором зі зброї", служив в армії. Однак згодом став потребувати психіатричної допомоги, оскільки "чув голоси та погрожував розстріляти базу національної гвардії". Представники військових заявили ЗМІ, що він не брав участі у воєнних діях.

Нагадаємо, у липні сталась стрільба у штаті Огайо в США. Невідомий чоловік поранив 9-х осібта утік з місця подій, повідомили ЗМІ. У червні аналогічна ситуація сталась у штаті Вірджинія: зловмисник прийшов на випускний та застрелив двох американців.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: