Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

H&M повертається в Україну, чому це так важливо?

H&M повертається в Україну, чому це так важливо?  фото
До початку повномасштабної війни в Україні функціонувало дев'ять магазинів H&M. Але 24 лютого 2022 року всі вони призупинили свою роботу. В серпні 2023 року H&M Group оголосили про свої плани поступового відкриття більшості магазинів в Україні починаючи з листопада 2023 року. Відповідний прес-реліз був опублікований на День Незалежності на глобальному сайті H&M Group. В жовтні стало відомо, що п'ять із шести магазинів, розташованих в київських ТРЦ Retroville, Lavina Mall, Respublika Park, Dream Town, River Mall і в львівському Victoria Gardens, будуть відкриті.

Редакція The Village Україна звернулася для коментаря до українського офісу H&M та до Міністра закордонних справ Дмитра Кулеби, щоб дізнатися деталі перемовин та вирішити можливі майбутні відкриття глобальних брендів.

З іншими брендами проводяться також перемовини. У Міністерстві закордонних справ заявляють, що такі перемовини із провідними міжнародними брендами проводяться систематично з травня 2022 року. «Ми підтримуємо постійний контакт з IKEA, H&M, Inditex (Zara, Bershka, Massimo Dutti, Stradivarius, Pull&Bear). Як один з найбільш успішних результатів можу навести приклад торішнього повернення McDonald’s. Це все відбувається завдяки дипломатичній роботі та публічним кампаніям», – коментує Дмитро Кулеба.

Чому це важливо на державному рівні?
   
Повернення міжнародних компаній на український ринок важливе на державному рівні. Воно сприяє зміцненню економіки України, оскільки це призводить до збільшення податкових надходжень в державний бюджет, створення нових робочих місць, оренди приміщень, підвищення попиту на робочу силу, розвитку сервісу та іншого. «Це також сигнал впевненості у перемозі України та надійності партнерства з нашою державою», – додає Кулеба.

Повернення міжнародних гравців також допомагає створити почуття нормальності серед українців та сигналізує іншому іноземному бізнесу, що Україна є безпечним та ефективним місцем для роботи. «Це схоже на доміно-ефект, коли повернення певних брендів спонукає інших розглянути можливість повернення», – додає глава МЗС.

Щодо повернення H&M, в українському офісі H&M підтверджують, що всі перемовини відбуваються в тісному співробітництві з представниками влади. «Наш намір завжди був відкритися знову, скоро це стане можливим», – зазначають представники бренда.

Остаточне рішення про відновлення приймається міжнародним офісом. «На моє доручення посольство України в Швеції вже тривалий час активно працює над поверненням цієї компанії. Цього тижня наші дипломати у Стокгольмі отримали остаточне підтвердження, що українські магазини H&M, які були закриті через повномасштабне вторгнення Росії, почнуть відновлювати роботу вже в листопаді цього року», – додає Дмитро Кулеба. 

У H&M не розголошують, які саме магазини будуть відкриті першими. Щодо товарів, які будуть представлені в Україні після відкриття, представники H&M вказують, що працюють над збереженням такого ж досвіду покупок, яким він був до тимчасового закриття магазинів. «Жіночий, чоловічий і дитячий одяг будуть доступні в усіх магазинах, які відновлюють роботу, а лінійка спортивного одягу H&M Move і товари для дому H&M Home будуть представлені в окремих магазинах. Одяг, який був у магазинах під час їх закриття, також залишиться в комерційній пропозиції, додатково до нової колекції», – повідомляють представники бренда.
 
Міністр підкреслює, що вдячний кожному міжнародному бізнесу, який реагує на заклики України, демонструє лідерство на світовому ринку та повертається до України. Робота з іноземними офісами IKEA та Inditex активно триває. 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: