Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Вперше в історії: військово-морські сили Сполучених Штатів Америки очолила жінка

Вперше в історії: військово-морські сили Сполучених Штатів Америки очолила жінка  фото
У Міноборони США відбулося нове призначення. Керівну посаду вперше в історії отримала жінка.
Сенат США схвалив кандидатуру адмірала Лізи Франкетті на посаду керівника Військово-морських сил США. Вона стала першою жінкою на цьому посту та першою членкинею Об`єднаного комітету начальників штабів.

Її попередник пішов у відставку

Раніше Франкетті була директором зі стратегії, планів та політики з 2020 по 2022 рік, другим заступником начальника військово-морських операцій з розвитку бойових дій у 2020 році та командувача Шостого флоту США з 2018 по 2020 рік.

Попередник Франкетті адмірал Майк Гілдей пішов у відставку за вислугою років.

Крім цього, Сенат США також схвалив кандидатуру генерала Девіда Олвіна на посаду голови Військово-повітряних сил США. Чоловік пілот із бойовим досвідом.

Кандидатуру Франкетті запропонував Байден

  • Reuters пише, рішення Байдена стало несподіванкою. Адже чиновники Пентагону очікували, що цю посаду отримає адмірал Семюель Папаро, що очолює ВМС в Тихому океані й має досвід боротьби проти загрози з боку Китаю.
  • До речі, загалом це не перша жінка, яка очолює підрозділ Збройних сил США. Минулого року Байден обрав адмірала Лінду Фаган на посаду керівника Берегової охорони. Втім, формально вона не є частиною Міноборони, а підпорядковується Міністерству внутрішніх справ. Натомість Франчетті стала першою жінкою, яка очолить військову службу саме в оборонному відомстві.


 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: