Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Україна очікує рішення про вступ до ЄС уже у цьому році, - Зеленський

 Україна очікує рішення про вступ до ЄС уже у цьому році, - Зеленський  фото
Президент Володимир Зеленський ввечері, у суботу, 4 листопада, традиційно виступив зі зверненням до українців. Він розповів про зустріч з президенткою Єврокомісії Урсулою фон дер Ляєн, яка прибула у Київ. Зокрема, обговорили підтримку України та переговори щодо вступу в Євросоюз.

Звернення опублікували у соцмережах президента. За його словами, Україна очікує запрошення до ЄС уже у цьому році.

“Україна пройшла колосальний шлях – від того, що багато хто не вірив навіть у саму можливість нашого зближення з Європейським Союзом під час повномасштабної війни, до того, що ми рекордно швидко отримали статус кандидата та виконуємо необхідні пункти для відкриття переговорів. І це знов і знов докази того, що Україна може – може робити великі речі, коли працює об’єднано, впевнено, в інтересах своєї незалежності та всіх українців”, – наголосив президент.

Під час зустрічі з фон дер Ляєн глава держави розповів про кроки нашої держави до вступу у блок. Зокрема, про законопроєкт, який додає можливостей Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі, а також про законопроєкт про лобізм. Він зазначив, що політика України – це політика євроінтеграції. У відповідь почув він президентки ЄК “хороші сигнали щодо нашого руху до початку переговорів”.

Крім того, вони обговорили нові санкції проти рф. Також поговорили про заморожені російські активи, як підуть на компенсацію шкоди від агресії держави-терориста.

Фон дер Ляєн в Україні

У суботу, 4 листопада, голова Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн прибула до Києва.. Зокрема, вона виступила у Верховній Раді. У своїй промові очільниця виконавчого органу ЄС пообіцяла, що блок підтримуватиме Україну "стільки, скільки знадобиться". Також вона висловила впевненість, що процес переговорів про вступ до Євросоюзу може розпочатися вже цього року.

Також фон дер Ляєн анонсувала оголошення нового, 12-го пакету санкцій ЄС проти росії. Очільниця ЄК пообіцяла, що Євросоюз впроваджуватиме санкції "поки не настане мир". Президентка Європейської комісії наголосила, що Європа "багато вчиться в України", а українцям "не треба вчитися бути європейцями". Відомо, що це вже шостий її візит до нашої країни.


 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: