Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

У Росії хочуть визнати "незаконним" передачу Криму Україні, а Хрущова - злочинцем

У Росії хочуть визнати "незаконним" передачу Криму Україні, а Хрущова - злочинцем фото
У Росії знову заговорили про те, що 1954 року Кримський півострів був включений до складу УРСР "незаконно". При передачі Криму нібито "закони та конституція СРСР були порушені грубим чином".

Про це на полях Міжнародної виставки-форуму "Росія", що проходить у Москві, заявив кримський колаборант Володимир Константинов, призначений окупантами "головою кримського парламенту".

Ставленики окупаційної російської "влади" у тимчасово окупованому Криму створили цілу "робочу групу", перед якою поставлено завдання знайти "підстави" для виправдання захоплення українського півострова. І Костянтинов посилено відпрацьовує це завдання.

"Робочою групою встановлено, що закони та Конституція СРСР були порушені грубим чином при передачі Криму до складу УРСР", – заявив він.

Колаборант, стосовно якого в Україні з 2014 року відкрито кримінальну справу за статтею про посягання на конституційний лад та заклики до насильницького повалення конституційного ладу, а з 2021-го – ще й за статтею про порушення законів та звичаїв війни, вирішив, що нібито провести подібну передачу законно було неможливо. Він почав розмірковувати, що задля реалізації передачі півострова потрібно було ухвалити низку нормативних актів. Але їхнє узгодження, вважає зрадник, призвело б до того, що "кожна республіка почала б висувати одна одній територіальні претензії".

Саме тому, заявив Костянтинов, перший секретар ЦК КПРС Микита Хрущов, "щоб не відкривати скриньку Пандори", провів передачу кулуарно – "і тоді мало хто на це звернув увагу".

"Те, що було зроблено, є незаконним і є злочином", – резюмував Костянтинов.

Як ці "розвідки" скасовують той факт, що після розпаду СРСР Росія визнала кордони України та до 2014 року вважала Крим невід'ємною частиною України, Костянтинов не пояснив.

Нагадаємо, у травні цього року окупанти задумали скасувати рішення про передачу півострова Україні. Про плани загарбників заявляв той самий "глава парламенту Криму".

"Ми розглянемо це питання. Плануємо доручити його детальне вивчення науковій раді з правотворчості за голови Державної ради Республіки Крим", – говорив тоді Костянтинов.

Тоді ж у Росії вигадали "юридичні проблеми" у передачі Криму Україні 1954 року. Озвучити відверто безглузді аргументи Кремль також доручив зраднику Костянтинову.

"Процес передачі Криму УРСР у 1954 році не був юридично оформлений, допущені порушення настільки грубі та кричущі, що обґрунтування для скасування рішення не займе багато часу", – цитували пропагандисти Константинова.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: