Завантаження ...
Новобудови Києва

Чернігівщина – на 2-му місці за числом випадків ботулізму

Чернігівщина – на 2-му місці за числом випадків ботулізму фото
8 отруєнь людей ботулотоксином сталося в нашій області цьогоріч. В одному випадку людина померла.

3 листопада в медіацентрі Чернігівської ОВА відбувся інформаційний захід, спрямований на привернення уваги до проблеми захворювання на ботулізм. Також на брифінгу розглядалася інформація про заходи, які приймаються для запобігання поширенню цього захворювання, а також способи лікування. У якості спікерів виступили Олександр Чепурний, генеральний директор ДУ "Чернігівський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України, Іванна Олексієнко, завідувачка інфекційного відділення КНП "Чернігівська міська лікарня №2" Чернігівської міської ради, та Юрій Павлішен, начальник Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області.

На брифінгу Юрій Павлішен вказав, що згідно інформації МОЗ України, в поточному році в Україні захворіло на ботулізм 67 осіб, серед них 5 дітей, і одна людина померла. Чернігівська область посідає друге місце за кількістю випадків захворювання на ботулізм серед населення України, з 8 випадками, після Житомирської області, де було зафіксовано 11 випадків.

Головним джерелом токсину є неправильно оброблена риба.

Юрій Павлішен підкреслив, що спеціалісти Головного управління постійно ведуть моніторинг за ситуацією щодо захворювання на ботулізм. Проводяться відповідні профілактичні заходи, включаючи інформування населення щодо профілактики цього захворювання. Також здійснюється санітарно-епідеміологічне розслідування кожного випадку захворювання.

«Головним управлінням Держпродспоживслужби в Чернігівській області вживаються всі необхідні заходи стосовно профілактики виникнення захворювання на ботулізм в області, і як наслідок, повідомлень про захворювання на ботулізм до Головного управління останні 5 місяців не надходило», – відмітив Юрій Павлішен.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: