Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Зеленський повідомив, якими є втрати України на фронті

Зеленський повідомив, якими є втрати України на фронті фото
Україна все ще може досягти результатів на полі бою цього року, заявив президент України Володимир Зеленський. Він сказав, що, як і раніше, впевнений, що Київ зрештою досягне успіху у війні.  Також президент Зеленський зазначив, що втрати ЗСУ у 5 разів менші за російські, попри те, що РФ вчетверо більша країна. Про це президент сказав під час виступу на конференції Reuters Next.

Зеленський: у нас є кроки вперед

Минулого тижня головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний заявив, що бойові дії, які тривають вже 21-й місяць, можуть рухатися до глухого кута і війни на виснаження, що може зіграти на руку Росії.

"У нас є план. У нас дуже конкретні міста, дуже (конкретні) напрямки, куди ми йдемо. Я не можу поділитися всіма подробицями, але у нас є деякі повільні кроки вперед на півдні, також у нас є кроки на сході", – відповів на це
Зеленський під час конференції. "А деякі, я думаю, хороші кроки... поблизу Херсонщини. Я впевнений, що у нас все вийде. Це складно"
, – пояснив він.

Щодо кількості втрат з боку Сил оборони України, президент відреагував на заяви деяких лідерів країн, які стверджують, що Російська Федерація вчетверо більша.
"Я не можу ділитися з вами нашими жертвами, нашими втратами, але можу сказати, що їх на сьогодні мінімум уп'ятеро менше", – сказав президент.

Він додав, що російські війська повинні вийти з території України, бо це єдиний реальний спосіб зупинити війну. "Вони мають вийти, і після цього ми можемо розпочати дипломатичну платформу або шлях до того, як закінчити війну", – заявив Зеленський.

Президент Зеленський: рішення про підтримку іноді "дуже повільні"

Зеленський наголосив на необхідності для українців залишатися єдиними, у чому, за його словами, західні лідери могли б допомогти, оскільки війна триває, а насувається зима і загроза повітряних ударів. Виникають питання щодо стійкості західної військової допомоги.

Обережно даючи зрозуміти, що Київ глибоко вдячний за військову допомогу від Заходу, без якої, за його словами, Україна не зможе підтримувати результати на полі бою, він додав, що рішення про надання такої підтримки "іноді ухвалюються трохи повільно", пише Reuters.

Відповідаючи на запитання, чи побоюється Київ, що Дональд Трамп може повернутися до Білого дому після виборів наступного року, він сказав, що громадяни США мають обрати нового президента, і що він не може сказати, чи буде його обрання хорошим чи поганим. Але окремі голоси в Республіканській партії США викликали занепокоєння у деяких українців, які побоюються зміни політики США щодо України, сказав він.
"Деякі голоси республіканців зараз справді небезпечні. Звичайно, наш народ боїться таких голосів", – сказав він.

На дипломатичному фронті він визнав, що війна, що розгортається в Газі, відвернула увагу світової спільноти від тяжкого становища України, але сказав, що важливо продовжувати підтримувати Україну.

Нагадаємо, за інформацією Генерального штабу Збройних сил України, станом на ранок 9 листопада, втрати особового складу РФ орієнтовно складають близько 308720 осіб.
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: