Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Вперше в історії рф не обрали до складу Міжнародного суду ООН, – Зеленський

Вперше в історії рф не обрали до складу Міжнародного суду ООН, – Зеленський фото
Уперше в історії російську федерацію не включили до складу Міжнародного суду Організації Об'єднаних Націй, повідомив вчора ввечері президент України Володимир Зеленський. 

Глава держави також висловив вітання представникам Австралії, Мексики, ПАР, Румунії та США із перемогою на виборах до Міжнародного суду ООН як у Раді Безпеки, так і в Генеральній Асамблеї.

Сергій Кислиця, постійний представник України при ООН, уточнив, що Росія не здобула більше 5-6 голосів в усіх п'яти турах голосування в Раді Безпеки, в той час як США отримали 12-14 голосів.

Суддею Міжнародного суду ООН обрали професора міжнародного права Богдана Ауреску, колишнього міністра закордонних справ Румунії. За словами судді Європейського Суду з прав людини Миколи Гнатовського, це обрання свідчить про те, що в "Світовому Суді" в Гаазі вперше відсутній суддя з колишнього Радянського Союзу чи Росії.



Міжнародний суд ООН складається з 15 суддів, обраних Генеральною Асамблеєю і Радою Безпеки на дев'ять років. По одній третині суддів обирають кожні три роки, щоб забезпечити поетапну зміну у складі Суду. Місця в Суді розподілені за регіонами світу, і включають представників різних частин Європи, Азії, Африки, Америк і інших регіонів.

Приєднуйтесь до Телеграм каналу та Вайбер
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: