Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

В Україні можна здати на права без автошколи?

В Україні можна здати на права без автошколи? фото
Теорію можна буде здавати не в автошколі, – МВС України.

Майбутнім водіям надається вибір між вивченням ПДР у навчальних закладах та самостійним опануванням теорії. Для складання теоретичного іспиту необхідно звернутися до будь-якого сервісного центру МВС.
 

Чи можна отримати права без автошколи? 

Питання про можливість отримання прав без відвідування автошколи виникає після змін у законодавстві, які дозволяють майбутнім водіям вибирати метод навчання теорії. Тепер вони можуть обрати навчання в автошколі або самостійно вивчати теорію.

Незалежно від вибору, кожен учень повинен пройти теоретичний іспит у СЦ МВС. Це означає, що ті, хто обрав самостійне навчання, мають рівні шанси зі студентами автошкіл на складання іспитів.

Важливо враховувати, що навчання в автошколі може забезпечити якісну базу та підвищити шанси на успішне складання іспиту з першої спроби. Також слід пам'ятати про обов'язковий медичний огляд для отримання водійських прав, результатами якого видається медична довідка визначеного зразка.
 

Скільки етапів включає процедура отримання водійських прав?

У процесі отримання водійських прав, як вказано в законодавстві, існує кілька етапів. Починаючи з навчання теорії, учень може обрати варіант – вивчати її самостійно або в автошколі, а потім здавати теоретичний іспит у СЦ МВС. Процес також включає практичні уроки та складання практичних іспитів як в автошколі, так і в СЦ МВС. Загалом, ця процедура має кілька етапів, які були змінені в 2022 році, але обов'язково включає навчання теорії, складання теоретичного іспиту та вивчення та практичного навчання.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: