Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Волонтерів хочуть звільнити від служби

Волонтерів хочуть звільнити від служби фото
Відповідний законопроєкт вже зʼявився на сайті Верховної ради. Він стосується руху волонтерів. 

За законопроєктом, всі волонтери України мають звільнитися від мобілізації. Мова йде тільки про працюючих волонтерів. 

При цьому сам волонтер має підтвердити свій статус. Він також має надавати документи, що підтверджують його діяльність минулого та для майбутнього місяця. 

Поки про інші деталі визначення статуту волонтерів невідомі. 

На думку народного депутата Георгія Мазурашу, він підготував новий законопроєкт щодо мобілізації, який має на меті підтримку волонтерського руху та виключення мобілізації працюючих волонтерів. Згідно з цим законопроєктом, волонтерам необхідно мати документи, які підтверджують їхню активність протягом попереднього та поточного місяців. Цю інформацію можна знайти на сайті Верховної Ради.

Інциатива Мазурашу полягає в тому, щоб не мобілізувати волонтерів під час особливого періоду. Проте, волонтери повинні відповідати наступним критеріям: бути громадянами України військовозобов'язаного віку та стану, працювати не менше ніж на 0,75 ставки, займатися підприємницькою діяльністю (без податкових заборгованостей), офіційно бути волонтерами (зареєстровані у Реєстрі волонтерів та мати посвідчення волонтера) і мати документи, що підтверджують їхню волонтерську діяльність у поточному або попередньому місяці.

Наразі в Україні зареєстровано близько 5 тис. волонтерів, хоча фактично їхня кількість набагато більша. Автор законопроєкту зазначає, що при його підготовці враховано не тільки числові показники, але й запити виборців.

На даний час триває 629-та доба повномасштабної війни Росії проти України. Протягом минулої доби було зафіксовано 80 бойових зіткнень. Російські терористичні війська вдарили по місту Херсон з реактивних систем залпового вогню та застосували балістичну ракету вночі.

За останню добу ворог здійснив чотири ракетні атаки та 53 авіаційних удари, а також 45 обстрілів з реактивних систем залпового вогню на позиції наших військ та населені пункти. Це призвело до загибелі та поранення серед мирного населення. Багато житлових будинків та цивільних об'єктів постраждали від атак.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: