Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

В окупованому Криму пролунала серія вибухів: росіяни поспіхом відводять кораблі

В окупованому Криму пролунала серія вибухів: росіяни поспіхом відводять кораблі фото

Від ранку п'ятниці, 17 листопада в окупованому Криму дуже гучно. На півострові звучить повітряна тривога, а у Севастополі прогриміла серія вибухів. Росіяни, які вивели кораблі у Чорне море, змушені терміново відводити їх у бухти Севастополя.

Як пише телеграм-канал Кримський вітер, після серії вибухів у тимчасово окупованому Севастополі у небо підіймається дим. Вибухи були настільки потужними, що у місті тряслись шибки вікон. Мешканці пишуть, що гучно було й у Бахчисарайському районі, а також у Качинській долині. Там також прогриміли вибухи. Тим часом у небі над півостровом кружляють вертольоти, видніється дим, реве сирена.

В окупованому Криму прогриміла серія вибухів: росіяни поспіхом відводять кораблі 1

Кораблі тікають в бухти

Після серії вибухів окупанти поспіхом відводять кораблі Чорноморського флоту у бухти Севастополя. Відомо, що вранці декілька суден ворога вийшло на навчання у море. Серед них помітили великий десантний корабель проєкту 775 та один тральщик. Після маневрування біля входу в бухту, ці кораблі попрямували на північ, у бік Качі, але вибухи змусили їх різко повертатися у бухти Севастополя.

В окупованому Криму прогриміла серія вибухів: росіяни поспіхом відводять кораблі 2 В окупованому Криму прогриміла серія вибухів: росіяни поспіхом відводять кораблі 3

Тим часом за усіма цими маневрами спостерігають з неба західні партнери України. Так, поблизу Криму зафіксували відразу кілька літаків-розвідників НАТО. Зокрема, тут помітили два повітряних судна Bombardier Challenger 650 з однаковими позивними CL60. Також БПЛА Northrop Grumman RQ-4B Global Hawk із позивним FORTE10 веде розвідку над Чорним морем на відстані 100-130 км від берегів Криму.

В окупованому Криму прогриміла серія вибухів: росіяни поспіхом відводять кораблі 4

Гауляйтер Криму Сергій Аксьонов намалював успішну роботу російської ППО. А Міноборони рф навіть заявило, що росіяни збили аж дві ракети Нептун, які нібито були уражені над акваторією Чорного моря.

В окупованому Криму прогриміла серія вибухів: росіяни поспіхом відводять кораблі 6

Бавовна у Криму спалила Аскольд

4 листопада у тимчасово окупованому Криму прогриміла серія вибухів. Окупанти поспіхом перекрили Керченський міст, а над самим містом виднілися хмари диму.

Російський гауляйтер Криму Сергій Аксьонов традиційно заявив, що у Криму успішно спрацювала ППО, втім у соцмережах масово поширювались відео з пожежею на судноремонтному заводі у Криму. Там палало російське судно, як перебувало на ремонті. Згодом ясувалося, що бавовна спалила російський корабель Аскольд, який окупанти ще не встигли спустити на воду.

Нагадаємо, раніше ЗМІ писали, що російські окупанти заявили про масовану атаку дронівна Крим. Також вони поспішили заявити, що успішно збили безпілотники.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: