Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Росія заморозила обміни полонених – Координаційний штаб

Росія заморозила обміни полонених – Координаційний штаб фото
 Росія відмовляється взяти участь у процесі обміну полоненими з Україною, повідомляє Координаційний штаб. 

Про це заявив представник Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими Петро Яценко.
 

– Зараз тривають переговори, триває робота. Але справді, починаючи з літа Росія заморозила фактично обміни. Вони у тому обсязі, як це було раніше, не відбуваються, – наголосив він.


 Незважаючи на замороження обмінів з літа, українська сторона висловлює готовність до швидкого обміну, оскільки утримання полонених росіян стає все більш проблематичним.

– Ми знаємо, що умови, в яких наші захисники перебувають у Росії, значно гірші за ті, які пропонуємо ми як європейська країна, яка дотримується третьої Женевської конвенції про поводження з військовополоненими, – зауважив Яценко.


Зазначено, що РФ затягує процес обміну, використовуючи різні перешкоди, що викликає підозри в гачкотворстві та можливих пропагандистських кампаніях. 

На даний момент тривають перемовини для відновлення обмінів, але Росія не виявляє серйозної зацікавленості у долі своїх полонених.

Серпневий обмін, попри перешкоди, дозволив повернути 22 українських захисників, які брали участь у бойових діях на різних напрямках. 

Керівник розвідки Міноборони України висловив упевненість, що Україні вдасться подолати перешкоди та домовитися з РФ про обмін військовополоненими.

Приєднуйтесь до Телеграм каналу та Вайбер
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: