Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Посаджено на лід: в Антарктиді вперше приземлився літак Boeing 787

Посаджено на лід: в Антарктиді вперше приземлився літак Boeing 787 фото
Норвезька авіакомпанія Norse Atlantic Airways вперше приземлила літак Boeing 787 в Антарктиді. Це найбільший пасажирський лайнер, який прилетів на південний континент. Про це повідомляє CNN.

Серед 45 пасажирів були вчені з Норвезького полярного інституту, який замовив рейс для доставки їх та 12 тонн обладнання на дослідницьку станцію в Антарктиді.

Літак мав за мету доставити на станцію "Тролль" в Антарктиді чергову зміну дослідників.

"Boeing 787-9 LN-FNC, який приземлився на льодову смугу Troll Airfield, став найбільшим пасажирським авіалайнером в історії польотів на континент", - відзначають журналісти.

Метою компанії було доставити в Антарктиду більше працівників та вантажів із меншим впливом на навколишнє середовище. Таким чином, в Антарктиду вилетів звичайний літак, який за день до спеціальної місії перевозив туристів з Бангкока до Осло.



Після посадки в Антарктиді літак провів всього чотири години. За цей час його розгрузили та підготували до зворотного рейсу в Норвегію з проміжною посадкою на дозаправку в Кейптауні, ПАР.

Імпровізований аеродром поруч із станцією "Тролль" був ретельно підготовлений для прибуття літака. Для цього з льодової поверхні спочатку видалили всі нерівності, а потім створили шероховатості, щоб між шасі літака і льодом виникало зчеплення, і авіалайнер не заносило під час гальмування.


Приєднуйтесь до Телеграм каналу та Вайбер


Приєднуйтесь до Телеграм каналу та Вайбер
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: