Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Нарешті ВДОМА: Повернення Богдана Єрмохіна до України

Нарешті ВДОМА: Повернення Богдана Єрмохіна до України фото
Богдан Єрмохін, якого весною 2022 року депортували російськими властями з Маріуполя до Росії, повернувся на батьківщину. Сьогодні йому виповнилося 18 років.

Про це повідомили Дмитро Лубінець, уповноважений Верховної Ради з прав людини, та Андрій Єрмак, керівник Офісу президента. Інформацію також підтвердила адвокатка Богдана, Катерина Бобровська.

За словами Лубінця, Богдан Єрмохін повернувся до України на свій 18-й день народження, який випав 19 листопада. Юнак вже встиг зустрітися зі своєю сестрою на території України. 



Катерина Бобровська раніше оприлюднила звернення Богдана до президента Зеленського, де підліток просив допомогти йому повернутися додому.

Після зустрічі з уповноваженою з прав людини РФ Татьяною Москальковою, де Богдан висловив бажання повернутися до України, йому пообіцяли допомогти, але незабаром після цього його викликали на допит.

До цього Дмитро Лубінець вже повідомив 10 листопада, що українська сторона домовилась про повернення Богдана.

Богдан Єрмохін, який навчався у Маріупольському вищому металургійному професійному училищі, був депортований російськими військовими під час окупації міста. Пізніше його перевезли до Росії та зазначили в Єдиному реєстрі осіб, депортованих через збройну агресію РФ проти України.
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: