Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Знову шахраї: Як жителі Чернігівщини втратили 72 тисячі гривень

Знову шахраї: Як жителі Чернігівщини втратили 72 тисячі гривень фото
На днях, до поліції Чернігівської області надійшли повідомлення від двох жителів, які стали жертвами шахрайської схеми та втратили загалом 72 тисячі гривень. 

У цьому тексті ми розглянемо події, які призвели до обману, та надамо поради, як уникнути ситуацій, що загрожують вашому фінансовому благополуччю.
 

Історія обману

50-річний мешканець Сновська опинився серед тих, кому запропонували заробіток через онлайн-платформу. За схемою "заробіток за поставлені вподобання" йому обіцяли винагороду за ставлення "лайків" на товари на сайті. Шахраї обіцяли нараховувати за їх віртуальне придбання "відсотки"

Після перерахунку коштів чоловіком, за "віртуальні товари", а перерахував потерпілий 40 тисяч гривень, зв’язок з "роботодавцем" був раптово припинений.

Ще одна жертва – 39-річна мешканка Борзни. Вона втратила 32 тисячі гривень, вірячи у схему "заробіток за поставлені вподобання".
 

Як уникнути обману: поради від експертів

Перевіряйте достовірність:
Будьте обережні при виборі онлайн-заробітку. Перевіряйте реальні відгуки та рейтинги компаній чи платформ, які пропонують подібні послуги.

Не ризикуйте великими сумами:
Не перераховуйте великі кошти перед тим, як переконаєтеся в надійності проекту чи компанії. Робіть мінімальні вкладення, перш ніж довірити великі суми грошей.

Звертайтеся до правоохоронних органів:
Якщо ви розумієте, що вас ошукали, негайно повідомте про це поліцію чи інші правоохоронні органи.

Не розголошуйте особисту інформацію:
Уникайте розголошення особистих даних та банківської інформації. Необхідність цієї інформації може бути сумнівною.

Пам'ятайте про здоровий глузд:
Якщо пропозиція здається занадто хорошою, щоб бути правдивою, ймовірно, вона не така, як здається. Використовуйте свій здоровий глузд та розум.

Нехай ці поради стануть корисними для вас та допоможуть уникнути шахрайства в онлайн-сфері.  

Приєднуйтесь до Телеграм каналу та Вайбер
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: