Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Рейтинг Forbes: Скільки місто витратило на допомогу ЗСУ?

Рейтинг Forbes: Скільки місто витратило на допомогу ЗСУ? фото
Клумби проти дронів: Як міста витрачають кошти на ТрО та благоустрій

Forbes вирішив дослідити, скільки грошей обласні центри виділяли на потреби Територіальної оборони (ТрО) протягом перших дев'яти місяців 2023 року і порівняти ці суми з витратами на благоустрій.
 

Місцеві бюджети можуть підтримувати Збройні сили лише опосередковано, але вони можуть фінансувати "власні" бригади ТрО безпосередньо, що суттєво впливає на їхню боєздатність.

На основі аналізу фінансування сил оборони за період до 1 жовтня 2023 року Forbes виявив, що 21 місто загалом виділило 3,8 млрд грн на потреби ТрО, в той час як на благоустрій витратили 12,8 млрд грн. При цьому планові доходи від "військового" ПДФО в цих містах перевищують 26 млрд грн, найбільше у Харкові (4,7 млрд грн), а найменше у Луцьку (354 млн грн).

Не враховуючи Києва, де існує унікальна ситуація з видатками на оборону, столичному бюджету вже спрямовано понад 6,2 млрд грн на потреби захисників. Зазначимо, що окремої статті видатків на місцеву територіальну оборону, як в інших містах, немає. Але існує субвенція в державний бюджет на оборону, яку збільшили до 1,38 млрд грн.



Приєднуйтесь до Телеграм каналу та Вайбер
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: