Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Великий законопроєкт про мобілізацію в Україні: Які зміни?

Великий законопроєкт про мобілізацію в Україні: Які зміни?  фото
Депутати готуються до внесення значущих змін у законопроєкт щодо мобілізації та військової служби.

Новий законопроєкт, який наразі перебуває на етапі підготовки до реєстрації, передбачає ряд ключових змін у сфері мобілізації та військової служби. Депутат від "Слуги народу" Мар'яна Безугла поділилася деякими з цих змін.

Додаткова Відпустка для Визволених З Полону: Військовослужбовці, яких звільнено з полону, тепер можуть розраховувати на нову додаткову відпустку тривалістю 90 календарних днів зі збереженням грошового забезпечення.

Зміни для Військовозобов'язаних: Введено нові обов'язки, зокрема, обов'язковий медичний огляд та лікування за рішенням ВЛК. Також військовозобов'язані повинні мати при собі військово-облікові документи за вимогою уповноваженого представника ТЦК та СП.

Нові Підстави для Звільнення: Розширено перелік підстав для звільнення, включаючи власне бажання іноземців та осіб без громадянства, звільнення з полону (крім тих, хто добровільно здався у полон), дострокове розірвання контракту для курсантів жінок, інвалідність І чи ІІ групи, організаційні заходи у розвідорганах, СБУ та УДО.
 

"Зменшується коло громадян, які мають право на відстрочку по догляду за особою з інвалідністю І та ІІ групи або яка потребує постійного догляду, до членів сім’ї першого ступеня споріднення, та усунення можливості ухилення від призову під час мобілізації шляхом оформлення фіктивного догляду за особами, які його потребують", - зазначила Безугла.


Відстрочка від Призову для Педагогів: Педагогічним працівникам закладів фахової передвищої освіти надається право на відстрочку від призову на військову службу.

Ці лише кілька аспектів змін, які передбачає новий законопроєкт щодо мобілізації в Україні. Ініціатива також має на меті усунення можливості ухилення від призову під час мобілізації та забезпечення більшої прозорості в системі військового обліку.

Приєднуйтесь до Телеграм каналу та Вайбер
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: