Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Декларація пам'яті: Світ вшановує жертви Голодомору

Декларація пам'яті: Світ вшановує жертви Голодомору фото
55 держав-членів ООН приєдналися до Декларації, ініційованої Україною, з нагоди дев'яностих роковин Голодомору 1932-1933 років. За цим принциповим кроком висловили підтримку також делегація Європейського Союзу.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба оголосив про успішне підписання Декларації в ООН, висловивши подяку кожній державі-учасниці за її принципову позицію. Він зауважив важливість того, що Голодомор привертає збільшену увагу у ООН, підкреслюючи, що українська дипломатія продовжить зусилля з відновлення історичної справедливості та вшанування пам'яті жертв Голодомору.
 

"Я вдячний кожній державі-члену, яка зайняла цю принципову позицію. Важливо, що Голодомор привертає до себе підвищену увагу в ООН. Українська дипломатія продовжуватиме працювати над відновленням історичної справедливості та вшануванням жертв Голодомору", — написав Кулеба.


Міністр зауважив, що кількість підписів під декларацією значно зросла в порівнянні із попереднім подібним документом у 2018 році. Він підкреслив, що жахи Голодомору повинні нагадувати сучасним і майбутнім поколінням про необхідність запобігання подібним трагедіям і про важливість не використовувати їжу як зброю, що є ключовою складовою триваючої агресії Росії проти України.

Приєднуйтесь до Телеграм каналу та Вайбер
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: