Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Операція із порятунку двох лебедів на Чернігівщині від команди Kyiv Animal Rescue Group

Операція із порятунку двох лебедів на Чернігівщині від команди Kyiv Animal Rescue Group фото
У селі Голубівка, Прилуцького району, команда рятівників тварин Kyiv Animal Rescue Group врятувала двох лебедів з льоду, які через дефекти крил не змогли відлетіти у вирій. 

Тетяна Сидор розповіла, що цієї весни на їхньому ставку з’явилися лебеді, які вивели п’ять пташенят. Вона виявила, що двоє з них мають фізичні вади, що і ускладнили їм виліт.

"Одне було із дитинства із дефектом крила, а друге вже покалічилося майже в дорослому віці. І прийшла до нас зима. Ставочок став замерзати. Батьки не покинули своїх дітей. Були до вчорашнього дня з ними. Я ще прийшла батьки були, ходили по льоду. Вони поплакалися тут і полетіли. Ці лебеді, що залишилися голови вгору піднімали. Серце і душу мають усі. Вони залишилися в надії, що люди не дадуть їм пропасти і врятують їх", — розповіла Тетяна.

Жінка пильно доглядала за лебедями, годувала їх, та навіть приготувала спеціальне приміщення для їхнього зимового проживання.

Волонтерка активізувала місцеві телеграм-канали та залучила увагу волонтерів. Допомога надійшла від команди рятувальників із Києва, визнаної однією з лідерських українських команд у цій галузі. Михайло Сторожук, який має понад 10-річний досвід рятування лебедів, вирушив на операцію на льоду.

"Довелося ламати лід веслами і чекати доки він стане достатньо міцнішим, щоб засунути човна і на човні по льоду побіг за лебедем. Лебедів завжди заганяються в бік берега і потім група підтримки із берега їх ловить. Схоже, що у них дефект крил — це рахіт. Вони погано харчувалися, тому у них погані крила виросли. Але можуть бути і травми", — розповів рятувальник Kyiv Animal Rescue Group

Допомагав рятувальникам ловити птахів місцевий мешканець, Василь Сидор, який проживає неподалік.

"Підійшов до берега і дивлюся, він підходить до берега в осоку. В осоці трошки замешкався, а рятувальник один на воді, а один на березі, а лебедів два. Треба було третю людину. Сак був у них і я раз – накрив одного, другого. У клітці їм веселіше, ніж на льоду і на душі спокійніше".

Перш ніж лебедів відправлять у ветеринарну клініку для відновлення сил, їхній стан буде перевірений фахівцями. Згодом птахів доставлять до Межигірського притулку лебедів. Якщо лебеді зможуть летіти, їх відпустять, інакше вони знайдуть пристань у притулку.

Приєднуйтесь до Телеграм каналу та Вайбер
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: