Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

ГОЛОДОМОР: 90-ті роковини геноциду

ГОЛОДОМОР: 90-ті роковини геноциду фото
У цю останню суботу листопада 2023 року, у другий рік масштабної кровопролитної війни Росії проти України, настає 90-річчя від трагічного Голодомору 1932–33 років, організованого сталінським режимом. Цей штучний голод, який визнають геноцидом не лише Україна, але й майже 30 країн світу.

Сьогодні ввечері українці, запалюватимуть свічки в пам'ять про тих, хто став жертвою голодомору. Український інститут національної пам’яті (УІНП) веде акцію під назвою «Пам’ятай про жертв Голодомору. Підтримуй тих, хто бореться за Україну». Символікою цієї акції стала окопна свічка, якою зігріваються захисники на фронті.

В радянському Союзі тема Голодомору була табу, і тих, хто намагався про неї говорити, переслідували. Навіть після розпаду Радянського Союзу люди стурбовано утримувались від розповідей про цей трагічний період. Лише після Помаранчевої революції 2004 року, за президентства Віктора Ющенка, ситуація почала змінюватися кардинально, і науковці та журналісти почали реєструвати свідчення тих, кому вдалося вижити під час цього страшного голоду.

Приєднуйтесь до Телеграм каналу та Вайбер
 




Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: