Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Чернігівщина: 38 дітей знайшли сім'ю, 157 ще чекають на шанс

 Чернігівщина: 38 дітей знайшли сім'ю, 157 ще чекають на шанс фото

Упродовж цього року на Чернігівщині усиновили 38 дітей-сиріт та тих, хто лишився без батьківського піклування. П'ять дітей залишаються на розгляді суду, а для 20 родин, які виявили бажання усиновити, вже проводиться підбір майбутніх прийомних дітей.

Згідно із звітом служби у справах дітей Чернігівської обласної державної адміністрації, наразі у сім’ях опікунів та піклувальників проживають 1 216 дітей. Область має 162 прийомні сім’ї та 32 дитячі будинки сімейного типу, де виховуються 516 дітей.

Незважаючи на успішний результат усиновлення, ще 157 дітей чекають на можливість влаштування в сімейні форми виховання. Начальниця служби у справах дітей Чернігівської ОДА, Людмила Зеленько, закликає тих, хто бажає стати прийомними батьками, звертатися до служби у справах дітей, подавати відповідні документи та пройти обов'язкове навчання.

Протягом 2023 року Чернігівський обласний центр соціальних служб провів навчання для 77 осіб, які виражали бажання стати прийомними батьками. Серед них було 15 сімей та 3 кандидати у прийомні батьки, 19 потенційних опікунів/піклувальників, 10 сімей та двоє кандидатів в усиновлювачі, одна сім’я патронатного вихователя та один помічник патронатного вихователя.

Спільнота покликана розширювати коло прийомних батьків та забезпечувати дітям потрібну турботу та теплу родинну обстановку.

Приєднуйтесь до Телеграм каналу та Вайбер

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: