Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Уже з 1 січня учителям підвищать зарплати: у Міносвіти озвучили цифри

Уже з 1 січня учителям підвищать зарплати: у Міносвіти озвучили цифри фото
Уже з 1 січня українським вчителям підвищать зарплати. Причому це буде лише перший етап підвищення. За ним буде ще й другий. В результаті двох підвищень середній заробіток учителів має зрости на 3 тисячі гривень.

Такі перспективи для вчительського гаманця, що помітно схуд під час війни, окреслив очільник Міносвіти Оксен Лісовий в ефірі програми "Сніданок з 1+1".

"Ми розуміємо, що були зменшені певні виплати, але важливо те, що вони відновлюються і повертаються", — заявив міністр.

Наразі середня зарплата українського вчителя становить 13 тисяч гривень. Вона залежить від категорії педагога, його стажу роботи і, звісно, від навантаження. При цьому, звичайно є і вищі, і нижчі зарплати. Так, за невеликого навантаження у вчителя може бути й зарплата не вище 9 тисяч гривень.

Однак уже з 1 січня зарплати вчителів будуть підвищені на 10%. Таким чином, їхній середній заробіток з початку наступного року вже буде не 13, а 14 тисяч гривень.
Другий етап підвищення зарплати очікує на педагогів із 1 квітня. Тоді їхні заробітки зростуть ще на 12,6%, пообіцяв Лісовий. Отже з квітня середня зарплата вчителів становитиме вже 16 тисяч. І вона на цілих 3 тисячі гривень буде вища за ту, яку вони отримують зараз.

Звісно, таке підвищення, і такі зарплати навіть близько не відповідають кваліфікації і затратам праці учителів, наголосив міністр. Але сьогодні усе ж в пріоритеті – оборона держави, і всі це мають розуміти. Тому учителям кардинально підвищать зарплати уже після війни.

Нагадаємо, частині українських учителів зарплату підвищать зразу вдвічі. Це стосується тих педагогів, які працюватимуть на деокупованих територіях.

Фото зі сторінки Управління освіти і науки м.Славутич
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: