Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Перший у світі Food Train від "Укрзалізниці"

Перший у світі Food Train від "Укрзалізниці" фото

Поїзд-кухня відправився у свій перший рейс у День подяки — традиційного американського родинного свята. Поїзд вирушив з Києва через Харків до Ізюма. Соціальний проєкт реалізовано разом з Фондом Говарда Баффета.
Повідомляє Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури, Укрзалізниця.

Поїзд-кухня може виробляти близько 10 тис. порцій їжі на день в автономному режимі. Поїзд має 6 вагонів: генераторний вагон (~400 кВт + власна заправна станція для автономної роботи), вагон-холодильник з морозильною камерою для зберігання продуктів, вагон з холодною кухнею для попередньої обробки продуктів, вагон з гарячою кухнею для приготування фінальних страв, вагон для персоналу поїзда з душем і пральною машиною, багажний вагон на 27 тис. літрів води з фільтраційною та насосною станціями.

Food Train може автономно працювати 5-7 днів, а обладнання поїзда дозволяє готувати повноцінні страви: супи, каші, салати, мʼясо тощо. Спеціальні термобокси, встановлені всередині поїзда, дозволяють легко транспортувати вже готові порційні контейнери з їжею від поїзда-кухні до кінцевого споживача.



Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: