Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Як дізнатися про розмір майбутньої пенсії онлайн та збільшити її

Як дізнатися про розмір майбутньої пенсії онлайн та збільшити її фото
Навіть під час війни, яку розпочала Росія, українці продовжують отримувати пенсії та соціальні виплати. Міністерка соціальної політики Оксана Жолнович розповіла, як дізнатися розмір майбутньої пенсії онлайн та збільшити її розмір.

Вона зазначила, що дізнатися розмір пенсії можна на порталі Пенсійного фонду України за допомогою пенсійного калькулятора.

- Авторизуйтеся на сайті Пенсійного фонду, використовуючи кваліфікаційний електронний підпис (КЕП), Дія.Підпис чи BankID.
- Відкрийте розділ «Портал персональних послуг» і оберіть «Пенсійний калькулятор». Усі дані, потрібні для розрахунку пенсії, у системі підтягуються автоматично. Не потрібно заповнювати вручну ні трудовий стаж, ні інформацію про місце роботи. Електронні сервіси дозволяють розрахувати все швидко і автоматично.

Міністерка наголосила, що у пенсійному кабінеті можна не тільки розрахувати пенсію, а й в один клік доплатити страхові внески, якщо ви хочете, щоб ваша пенсія була більша. Або ж допомогти вашим рідним отримувати більшу пенсію вже зараз, заплативши внески для меценатської пенсії.

«Це сервіси, які сьогодні вже успішно працюють. І ми будемо їх розширювати, щоб збільшувати можливості інвестувати у своє майбутнє»,– пояснила вона.

Нагадаємо, які документи потрібно подати для призначення пенсії за віком. Заяву про призначення пенсії та необхідні документи можна подати особисто до будь-якого сервісного центру органів Пенсійного фонду України незалежно від місця проживання, реєстрації чи перебування або за допомогою вебпорталу електронних послуг Пенсійного фонду України.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: