Як бізнесмен з Ніжинщини відсудив у росії 136 мільярдів гривень: подробиці

ТОВ «Агропромислова компанія «Магнат» із села Талалаївка Ніжинського району, яке орендує понад 10 тисяч гектарів землі на Ніжинщині та Прилуччині, подало два позови до уряду російської федерації.

ТОВ «Агропромислова компанія «Магнат» із села Талалаївка Ніжинського району, яке орендує понад 10 тисяч гектарів землі на Ніжинщині та Прилуччині, подало два позови до уряду російської федерації,- повідомляє NizhynPost.

Перший — про стягнення більше 82 мільярдів гривень, другий — про стягнення більше 53 мільярдів. Обидві суми разом дають 136 мільярдів гривень.

ТОВ АПК «Магнат» створили два рідних брати — В’ячеслав та Геннадій Фурси. У судових рішеннях позивач — товариство з обмеженою відповідальністю «Агропромислова компанія «Магнат». Його інтереси представляє В. С. Фурса.

Позови розглянув Господарський суд області. І повністю задовольнив вимоги позивача. Відповідач — російська федерація в особі уряду рф здійснила військову агресію і спричинила ТОВ шкоду у формі збитків (упущеної вигоди), зокрема:

  • 12 685 212 174 гривні від того, що в селі Велика Дорога Ніжинського району «Магнат» не зміг побудувати елеваторний комплекс для зберігання та переробки соняшнику і сої потужністю 440 тисяч тонн на рік;
  • 13 600 067 124 гривні (без урахування податку на додану вартість) шкоди у формі збитків (упущена вигода) — від неможливості побудови у Великій Дорозі олійного екстраційного заводу (ОЕЗ) з виробництва соняшникової та соєвої олії, соняшникової олії холодного віджиму потужністю переробки 880 000 тисяч тонн на рік;
  • 28 233 767 668 гривень — від не зведення у вільній економічній зоні Текірдаг (Туреччина) заводу з рафінації, дезодорації, гідрації і розливу олій;
  • 27 688 212 328 гривень — через не реалізацію комерційного бізнес-проєкту Україна-Туреччина щодо купівлі, постачання і продажу нафтопродуктів;
  • 22 375 839 978 гривень упущеної вигоди нарахували від того, що не змогли побудувати в Королівстві Бахрейн комбінат для переробки кукурудзи на біоетанол, біометан, органічні добрива потужністю 600 тонн на рік. І т. д.

На обгрунтування вимог «Магнат» надав суду договори і документацію по кожному проєкту, а також пояснення, що тривалий час товариство було позбавлено можливості здійснювати господарську діяльність та понесло значні збитки (постраждав елеватор, пошкоджена та прийшла в непридатність сільськогосподарська продукція, що на ньому зберігалась, пошкоджена майже вся сільськогосподарська техніка та виробничі об’єкти, заміновані поля, частина майна викрадена загарбниками).
 

Авторка: Валентина ОСТЕРСЬКА, “Вісник Ч”

Час Чернігівський

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: