Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

В рф придумали нову тактику викрадення українських дітей - Дмитро Лубінець

В рф придумали нову тактику викрадення українських дітей - Дмитро Лубінець фото
росія мало не щодня вивозить з окупованих територій нові групи дітей. Україна постійно працює над поверненням в Україну дітей, яких депортували російські окупанти.

Росія використовує нову тактику викрадення українських дітей. Тепер дітей із Донбасу везуть до спочатку Білорусі, а лише потім до РФ. Така тактика, з одного боку, ускладнює фіксацію злочину, з іншого - залучає керівництво Білорусі до схеми.

Про це повідомив уповноважений з прав людини Дмитро Лубінець. Офіційно підтверджено, що рф депортувала понад 19,5 тисяч українських дітей, але справжня цифра в рази більша - росія мало не щодня вивозить з окупованих територій нові групи дітей. Поки що Україні вдалося повернути 522 дитини.

"Якщо ми будемо повертати одну дитину кожного дня, то нам треба 55 років. І це на тлі того, що РФ кожного дня продовжує депортувати все нові й нові групи українських дітей з території нашої держави", — наголосив Лубінець.

Змінюють імена

Також відомо, що при депортації росія змінює українським дітям імена, прізвища та дати народження, щоб унеможливити їх пошук Україною. Нещодавно Україні вдалося підтвердити перший випадок зміни імені та прізвища української дитини у РФ. Так, дівчинка Маргарита стала у росії Мариною.

Лубинець вважає, що усиновлювачі мають стати фігурантами справ Міжнародного кримінального суду. Адже вони також беруть участь у скоєнні злочину.

Також омбудсмен повідомив, що із 8 діток, яких напередодні повернули із росії, троє – з однієї родини. Їхня мама - військова, дітки не бачилися з нею більш, ніж півтора року. Сама сім'я з Волноваського району, Донецької області.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: