Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Військового зрадника з Чернігівщини осуджено до 15 Років позбавлення волі

Військового зрадника з Чернігівщини осуджено до 15 Років позбавлення волі фото
На Чернігівщині військового з Управління державної охорони засудили до 15 років позбавлення волі за підозрою у державній зраді та самовільному залишенні служби. Згідно з інформацією від Офісу Генерального Прокурора, ексспівробітник не з'явився на службу, 24 лютого 2022 року, в умовах воєнного стану, порушивши військову присягу та приєднавшись до російської армії.

Він перебував на тимчасово окупованій території у селі Нова Басань на Чернігівщині та виконував накази російських командирів. Військовий надавав житло та продукти російським військовослужбовцям, брав участь у пограбуваннях, патрулюванні та інших антигуманних діях на окупованій території.

Російські війська окупували Нову Басань 28 лютого. Сусідка засудженого Ольга казала: перший тиждень росіяни ще дозволяли пересуватись селом, а згодом, вже розселились по хатах та дворам. У дворі чоловіка також розмістились російські артилеристи.

За словами сусідки, він переселив свою дружину і маленьку дитину до односельця, а сам перебував вдома.  

Вчинки засудженого підтверджувалися свідченнями та відеоматеріалами. У магазині його зафіксували разом з російськими солдатами, а його рука прикрашалася червоною пов'язкою окупаційних військ. Сусіди свідчили, що він допомагав російським воїнам, а під час обшуку у нього знайшли військовий одяг та амуніцію.

Вагомий факт - його участь у пограбунку та військовій агресії проти власної країни. Засуджений залишатиметься під вартою.
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: