Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

"Порадували ворога"- названо організаторів виставки дронів у Чернігові

"Порадували ворога"- названо організаторів виставки дронів у Чернігові фото
Марія Берлінська, керівниця Центру підтримки аеророзвідки, у своєму інтерв'ю "Українській правді" назвала Службі безпеки України основних організаторів виставки дронів у Чернігові, куди 19 серпня влучила російська ракета. Берлінська також визнала, що вона і її команда були одними з співорганізаторів заходу.

За її словами, після подій у Чернігові перед нею стояли два варіанти дій. Перший - висловити прізвища реальних організаторів події і "радувати ворога". Другий - передати цю інформацію Службі безпеки України. І вона вибрала другий шлях.

"Це суто їхня компетенція, розбирати цей трек, і вони активно та професійно цим займаються. Я б тут не сиділа, якби на якомусь етапі була моя причетність до цієї закритої події. Ні я, ні моя команда, бувши не організаторами, а одними зі співорганізаторів такої закритої події, не могли просто приїхати без запрошення, самі обрати місце проведення, час, чи якось бути причетними до зливу інформації", — каже Берлінська

Берлінська також розповіла про вороже настроєння, що з'явилося щодо неї після ракетного удару. Вона вказала на дії ображених блогерів та російської Інформаційно-психологічної військової операції.

"По-перше, максимально включилися росіяни зі своєю ІПСО, щоб розколоти суспільство. Про це нам одразу сказала СБУ. По-друге, в це включилось кілька відомих українських блогерів. Зокрема, Олексій Арестович та Євген Карась. І з одним, і з іншим у мене давні, персональні, скажімо так, рахунки"

Нагадаємо, що слідчий відділ Служби безпеки України в Чернігові розслідує три кримінальні справи, пов'язані з ракетним ударом по облмуздрамтеатру 19 серпня. Серед них - справа про службову недбалість. Прокурор Чернігівської обласної прокуратури Кирило Пугачов наголосив, що розслідування триває за всіма трьома фактами.

Ракетний удар стався близько 11:20 19 серпня, коли російські сили запустили крилату ракету по Чернігову, де проходила зустріч виробників дронів. Ця подія призвела до численних жертв і руйнувань у місті.
 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: