Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

COVID повертається: в Україні зафіксували пік захворюваності

COVID повертається: в Україні зафіксували пік захворюваності фото
В Україні виявлено пік захворюваності на грип та коронавірус. Головний санітарний лікар країни, Ігор Кузін, повідомив про значну кількость випадків захворювань, що вже перевищує 1,3 мільйона громадян.

За його словами, порівняно з попереднім роком, кількість випадків зросла на 40%, проте інтенсивність епідемічного процесу збільшилась лише на 8%. У теперішньому сезоні спостерігається особливість – одночасна циркуляція коронавірусу, грипу та інших респіраторних вірусів.

Кузін прогнозує, що кількість випадків COVID досягне піку в середині грудня, а з початком січня почнуть циркулювати вірус грипу і SARS-CoV-2. З початку епідеміологічного сезону вже померли 343 людини, включаючи двох дітей.

Разом з тим лікар зазначив, що "самогоспіталізуються зараз важкі випадки". При цьому у людей, які мають супутні неінфекційні захворювання, - такі, як онкологія, надмірна вага або проблеми серцево-судинної системи - як грип, так і коронавірусна інфекція протікають в важкій формі, і в них більший ризик летального наслідку".

Кузін закликав до вакцинації, наголошуючи, що більшість летальних випадків реєструється серед невакцинованих осіб. Україна стикається з циркуляцією близько 14 різних штамів коронавірусу, зокрема штаму "Еріс", це варіант "Омікрон".
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: