Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Україна і США розробляють нову військову стратегію – New York Times.

Україна і США розробляють нову військову стратегію – New York Times. фото
Думки про способи ведення війни з Росією у США та України розходяться, а країни зараз вивчають та розробляють нові стратегії. Сполучені Штати відділяють пріоритети на оборону, розширення військових сил та підготовку до тривалої війни, тоді як Україна налаштована на перехід до наступальних дій для створення сприятливих умов для переговорів.

Обговорюються стратегії, які включають удари по Криму, військових заводах, арсеналах, залізничних магістралях та досягненні "символічних перемог". Один з колишніх українських високопосадовців назвав план Києва "дуже сміливим", відмовившись детально обговорювати його із NYT.

За словами видання, українські військові та чиновники звертаються до західних країн з проханням про мільйони артилерійських снарядів, які зараз "не існують" в запасах. Сполучені Штати розглядають можливість підготовки України до того, що кількість наданої допомоги може бути обмежена.

"Ставки величезні. Без нової стратегії та додаткового фінансування, на думку американських чиновників, Україна може програти війну. Американські чиновники кажуть, що Україні доведеться боротися з більш обмеженим бюджетом", - йдеться у публікації.

Росте кількість республіканців, що виступають проти подальшої підтримки України, та вимагають нової стратегії перед виділенням додаткових коштів.

Незгода між українськими та американськими генералами ускладнює ситуацію України в війні з Росією. Зокрема, Київ вважає, що основний напрямок бойових дій - схід країни, тоді як Вашингтон більше налаштований на південний напрямок. 

Стурбоване українське командування боїться, що прорив на південному фронті призведе до серйозних втрат. У результаті Україна поділила свої сили, але замість рішучого просування створилася тупикова ситуація. У Києві вважають, що американські очікування були нереалістичними, особливо з урахуванням обмежених можливостей українських повітряних сил.
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: