Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Відкритті Декларації: Лише 14% нардепів задекларували свої доходи за 2022 рік

Відкритті Декларації: Лише 14% нардепів задекларували свої доходи за 2022 рік фото
Після розкриття реєстру декларацій стало відомо, що за 2021 рік свої декларації подали лише 22% народних депутатів, а за 2022 рік цей показник зменшився до 14%. Хоча більшість з них представляють "Слугу народу", у відсотковому співвідношенні лідерство в участі виражено двома депутатськими групами: "Відновлення України" і "Довіра".

Відповідний аналіз провів рух ЧЕСНО.

Відповідно до проведеного аналізу рухом ЧЕСНО, серед керівництва парламенту лише голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук подав декларації за обидва роки. Проте перший заступник спікера та колишній лідер партії "Слуга народу" Олександр Корнієнко у квітні заявив, що його декларації все ще "у процесі подання", проте вони досі не з'явилися в реєстрі. Також декларації відсутні у заступниці спікера від "Батьківщини" Олени Кондратюк.



Серед керівництва парламентських фракцій лише голова монобільшості Давид Арахамія подав декларації за обидва роки.

У Кабінеті Міністрів України декларували свої доходи сім урядовців за 2021 рік і шестеро за 2022 рік. Зокрема, це стосується колишніх міністрів, яких недавно звільнили, а також чинних міністрів Дмитра Кулеби та Олександра Кубракова.

Декларації Президента Володимира Зеленського та його радника Андрія Єрмака за 2021-2022 роки поки що відсутні в реєстрі Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК).

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: