Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Багато поранених та руйнувань: Нічна атака на Київ

Багато поранених та руйнувань: Нічна атака на Київ фото
Нічний удар (13.12) Росії по Києву балістичними ракетами призвів до серйозних наслідків. Багато житлових будинків та лікарень отримали значні пошкодження. За інформацією влади, загалом 53 людини постраждали, з них 20 госпіталізовані (включаючи двох дітей), а 33 отримали медичну допомогу на місці (з них шестеро дітей).

Травми переважно пов'язані з порізами від скла, яке розлетілося внаслідок вибитих вибуховою хвилею вікон, повідомляє міська влада.

Удар стався приблизно о третій годині ночі, і, як і раніше, люди спочатку чули гучні вибухи, а потім ввімкнулась сирена повітряної тривоги, що стається при балістичних ракетних атаках Росії.

Військові доповідають, що росіяни запустили 10 "Шахедів" з району Балаклави. Українська протиповітряна оборона знищила майже всі з них в Одеській області, але в результаті вибухів там є двоє поранених і руйнування.

Усі 10 балістичних ракет, що летіли на столицю, також були збиті. Для атаки на Київ росіяни використовували ракети С-400 та "Іскандер-М", як повідомило українське генеральне штабове управління.



Глава Офісу Президента Андрій Єрмак вказав, що удари по Києву могли бути завдані ракетами 48Н6 з комплексу С-400.



Зауважимо, що балістичні ракети можуть бути збиті лише системами PATRIOT та SAMP/T, яких в Україні наразі всього чотири. 
 

Наслідки

Київська військова адміністрація повідомила, що після збиття ракет уламки впали на лівобережні райони столиці - Деснянський, Дніпровський та Дарницький, спричиняючи значні руйнування.

В одній з дитячих лікарень у Дніпровському районі були вибиті вікна та пошкоджено центральний вхід. Також користувачі соцмереж повідомляють про вибиті вікна в інших будинках району через ударну хвилю.

Мер міста Віталій Кличко повідомив, що біля однієї лікарні впала збита ракета, внаслідок чого вибило вікна в кількох корпусах, а одна людина постраждала. Біля лікарні також утворилася велика вирва. Наразі невідомо, чи це та ж сама дитяча лікарня, чи інша.



За даними Київської міської влади, у Дніпровському районі пошкоджено фасад багатоповерхівки, де на рівні сьомого поверху виникла пожежа. Десятки мешканців були евакуйовані, і багато автомобілів загорілися.

В Дарницькому районі виникла пожежа великого приватного будинку, а також пошкодження приватного будинку в Деснянському районі.

Уламки ракети, які впали на дорогу у Дніпровському районі, спричинили пошкодження водопровідної мережі. Аварійні бригади працюють на місці, щоб оперативно виправити пошкодження, заявили в мерії.



У цьому ж районі 35 приватних будинків залишаються без світла через пошкодження ліній електропередачі уламками ракет.

Напередодні вранці сталася велика хакерська атака на мобільного оператора "Київстар", яку СБУ звинуватила Росію. Мобільна мережа поки що не працює, що призводить до відсутності інтернету та мобільного зв'язку для багатьох киян.

Фото: З доступних джерел
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: