Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

«Грошова допомога кожному українцю»: Як не втратити кошти?

«Грошова допомога кожному українцю»: Як не втратити кошти? фото

Попередження від поліції Чернігівщини: Інтернет-шахраї вдаряють по гаманцях громадян

В останні дні надходять повідомлення від громадян, які стали жертвами інтернет-шахрайств, зокрема через обіцянки отримання грошової допомоги. Чернігівська поліція застерігає громадян від недобросовісних дій та надає рекомендації, як уникнути ставши жертвою.

Сценарії обману

Один із випадків стосується 61-річної жительки Козельця, яка отримала повідомлення в месенджері "Viber" із пропозицією "виплати грошової допомоги для кожного українця". За посиланням жінка потрапила на фішинговий сайт, де вводила свої особисті дані. На жаль, з її банківського рахунку зникло 52 тисячі гривень.

Ще один випадок стосується 37-річного жителя Чернігова. Чоловік в "Телеграм" відгукнувся на оголошення про матеріальну допомогу, введенням свого логіну та паролю став жертвою шахраїв, які зняли з його картки 39 тисяч гривень.

Попередження та Рекомендації

Поліція закликає громадян бути обережними та не переходити за невідомими посиланнями. Необхідно уникати введення особистих даних на сумнівних веб-сайтах, оскільки це може призвести до непередбачених фінансових втрат.
Довіряйте лише офіційним державним органам, якщо мова йде про отримання соціальних виплат. Уникайте реагування на сумнівні оголошення та надсилання особистої інформації через ненадійні канали.

Загалом, поліція Чернігівщини закликає громадян бути вкрай обачними в інтернет-просторі та повідомляти про будь-які підозрілі дії, сприяючи таким чином підтриманню безпеки в мережі.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: