Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

«Троянський кінь путіна»: ЄС прокоментували блокування Угорщиною важливих рішень щодо України

«Троянський кінь путіна»: ЄС прокоментували блокування Угорщиною важливих рішень щодо України фото

Європейський союз виявив глибоке невдоволення від блокування Угорщиною важливих рішень, пов'язаних з початком переговорів про членство України та виділенням їй 50 мільярдів євро допомоги. Європейський високопосадовець, який бажає залишити свою особу в анонімності, розкрив цю інформацію під час бесіди з журналістами в Брюсселі, повідомляє "Європейська правда".

Країни-члени "Ситі по горло" угорською поведінкою

Згідно з висловленням європейського посадовця, держави-члени ЄС не задоволені поведінкою угорської влади.

 "Я не можу виступати як офіційний представник ЄС, але держави-члени ситі по горло цим, тому що без жодної очевидної причини вони руйнують єдність ЄС у питанні, яке становить життєво важливий інтерес для ЄС", - зауважив він.

Угорщина: Троянський Кінь Путіна?

Посадовець вважає, що 26 країн-членів ЄС можуть ухвалювати ключові рішення навіть без Угорщини, якщо та продовжить свою блокаду. 

"Ми не будемо боятися висловлювати це, щоб показати, що Угорщина є троянським конем Путіна. Те, що вони роблять, все більше і більше нагадує поведінку троянського коня", - підкреслив він.

Він також відзначив, що у разі, якщо інші країни-члени почнуть наслідувати приклад Угорщини, це може призвести до подібної ізоляції. 

"Якщо, наприклад, Словаччина почне поводитись так само, як Угорщина, то буде лише 25 країн ЄС. Але переважна більшість країн-членів все одно буде на вашому боці", - заключив високопосадовець.

Цей конфлікт в ЄС видається серйозним випробуванням для єдності та здатності приймати стратегічні рішення важливих для всього союзу питань.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: