Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Росіянин який катував жителя Чернігівщини засуджений до 12 років ув'язнення

Росіянин який катував жителя Чернігівщини засуджений до 12 років ув'язнення фото

Чернігівська обласна прокуратура повідомила про засудження російського військового, Езіза Акініязова, до 12 років позбавлення волі за участь у жорстокому катуванні жителя Чернігівської області. 

Прокурор, виступаючи в суді, підтвердив, що Езіз Акініязов та інші російські військовослужбовці тимчасово захопили село Шестовиця в Чернігівському районі та перебували там до 30 березня 2022 року.

Жорстоке катування 

6 березня 2022 року, російські військові затримали місцевого мешканця. З метою отримання інформації про підрозділи Збройних Сил України, вони жорстоко побили його, залишивши середньої тяжкості тілесні ушкодження. Після цього чоловіка незаконно утримували в селі Шестовиця в невідповідних санітарних умовах, при низькій температурі та без верхнього одягу на вулиці.

Російський військовослужбовець не лише відмовляв чоловікові в медичній допомозі, але також піддавав його фізичній розправі. Погрожував фізичним насильством, виставляв автомат до скроні, мандруючи лезом ножа по обличчю та морально принижував.

Судове рішення 

Чернігівський районний суд визнав військовослужбовця винним за порушення законів та звичаїв війни, встановлене частиною 2 статті 28 та частиною 1 статті 438 Кримінального кодексу України. Однак вирок наразі не набрав законної сили та може бути апелювано у вищі інстанції.

Фото:Чернігівська обласна прокуратура

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: