Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Від мобілізації неможливо відійти – Буданов

Від мобілізації неможливо відійти – Буданов фото

На дискусійній панелі "2024: виклики і перспективи", проведеній у рамках спільного проєкту LB.ua й EFI Group "Нова країна", начальник ГУР МОУ генерал-лейтенант Кирило Буданов висловив своє бачення щодо мобілізації в Україні та наголосив на необхідності чесного діалогу та обґрунтування.

Неналежна мобілізація

Буданов вказав на те, що нинішня мобілізація в Україні відбувається неналежно та є необхідною для задоволення потреб у силових структурах. За його словами, жодна кампанія рекрутингу не зможе вирішити такі об'ємні завдання, які виникають у зв'язку із сучасною обстановкою.

Буданов розглянув проблему відчуття особистої участі в війні серед громадян України. За його словами, багато людей не відчувають, що це саме їхня війна, що є глибокою проблемою, яку гроші не можуть вирішити.

У контексті мобілізації, Буданов висловив думку щодо необхідності правильного соціального діалогу та обґрунтування. Він підкреслив, що питання мотивації вирішується не лише примусово, а й через розуміння громадянами важливості їхнього внеску в захист країни.

Буданов підкреслив, що кількість людей, готових взяти на себе будь-які обов'язки, включаючи військовий обов'язок, обмежена. Навіть при належному фінансовому забезпеченні, матеріальні винагороди не вистачають для залучення нових волонтерів.

Спостереження та висновки

«Скільки б людей примусово або непримусово, якимись хитрощами чи згідно з нормами законодавства ми б не мобілізували, ККД буде майже нульовий. Що, в принципі, й відбувається останнім часом, це також треба визнавати відверто. Тому навіть думки не можна допускати, що без мобілізації можна обійтися. Не можна.

Буданов висловив своє спостереження щодо того, чому, на його думку, громадяни не почуваються дійсно готовими захищати свою країну. Він закликав до чесної розмови та визнання прогалини в національній самосвідомості, зазначивши, що без мобілізації неможливо забезпечити належний захист держави.

Буданов висловив надію, що чесний діалог та визнання проблем допоможуть у подоланні викликів, які стоять перед Україною, та сприятимуть збільшенню кількості громадян, готових взяти участь у захисті країни в умовах сучасної геополітичної обстановки.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: