Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Шістдесят тисяч жінок служать у лавах ЗСУ, - Міністерство оборони України

Шістдесят тисяч жінок служать у лавах ЗСУ, - Міністерство оборони України фото
Понад 60 000 жінок служать у Збройних силах України, з них більше 5 000 беруть безпосередню участь у бойових діях з початку повномасштабного вторгнення.

З початку повномасштабного вторгнення до лав ЗСУ доєдналось чимало жінок. Нині їх понад 60 тисяч. Такі цифри озвучив начальник Управління преси та інформації Міністерства оборони України Ілларіон Павлюк в етері телемарафону. передає УНН.

Понад 60 тисяч загалом жінок у ЗСУ. Трохи більше 18 тисяч – цивільні посади, і понад 40 тисяч – власне військовослужбовиці. В зоні бойових дій безпосередньо виконують бойові завдання понад 5 тисяч. Тобто це суттєво більше, ніж було до повномасштабного вторгнення, – зазначив Павлюк.

Павлюк підкреслив, що ця динаміка на великому відрізку зберігається.

Президент Володимир Зеленський повідомив про пропозицію мобілізувати 450-500 тисяч додаткових військовослужбовців, наголосивши на необхідності конкретики та вирішення демобілізаційних і фінансових аспектів, що може коштувати Україні додаткових 500 мільярдів гривень. Таке питання військове керівництво України підняли під час останнього засідання ставки Верховного Головнокомандувача.

Водночас сам Зеленський заявив, що не підпише закон про мобілізацію жінок

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: