Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

У Нью-Йорку відбулася акція, присвячена викраденим РФ українським дітям

У Нью-Йорку відбулася акція, присвячена викраденим РФ українським дітям фото
Минулої ночі одна з найвідоміших будівель Нью-Йорка “Емпайр-Стейт-Білдінг” засвітилася кольорами українського прапора, аби нагадати, що майже 20 тисяч українських дітей насильно вивезені до РФ. Акцію на підтримку України влаштував актор і режисер, зірка фільму “Люди Ікс”, Айзек Лів Шрайбер.
Про це повідомив Володимир Зеленський/Facebook.

Так, під час акції Емпайр-Стейт-Білдінг, Бруклінський міст та будівля Verizon у Нью-Йорку підсвітили у синьо-жовті кольори, тоді як український дитячий хор співав колядки у переході Центрального залізничного вокзалу.

Також на вокзалі спроєктували анімацію зі зниклими українськими дітьми.

“Ці діти не повернуться додому на свята” – гасло акції голівудського режисера через ініціативу BlueCheck і Фонд сім’ї Любецьких. Мета заходу — нагадати світу про 19 тис. викрадених та незаконно депортованих росіянами дітей з України.

Шрайбер наголосив, що українські діти, котрих викрала Росія, потрапляють у вороже середовище, де мусять приймати чуду культуру та насаджене громадянство.

Він закликав пам’ятати, збираючись на свята родинами, що без західної підтримки України у війні проти РФ, “викрадені діти можуть ніколи не повернутися додому”.

Президент Володимир Зеленський зазначив, що минулої ночі Емпайр-стейт-білдінг засвітився синьо-жовтими кольорами, щоб нагадати світові про українських дітей, викрадених Росією.

Ми докладаємо максимум зусиль, щоб повернути кожну дитину додому. Дякую кожній країні, яка з перших днів повномасштабної війни поруч з Україною. Ця підтримка надає сил нашому народові, — наголосив він.

Нещодавно глава Української держави поінформував, що лише документально Україна може підтвердити депортацію 20 тисяч українських дітей, водночас додав, що цифри можуть бути більшими.

Британська розвідка повідомила, що станом на сьогодні щонайменше 11 000 українських дітей утримуються у 43 так званих “таборах перевиховання” по всій Росії за тисячі км від дому.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: