Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Стрілянина в Празі: вбивця захоплювався стрілками зі шкіл в рф та готувався до злочину

Стрілянина в Празі: вбивця захоплювався стрілками зі шкіл в рф та готувався до злочину фото
Стрільцем, який відкрив вогонь на філософському факультеті Карлового університету в Празі у четвер, ймовірно, був 24-річний студент Давид Козак – він, імовірно, загинув, наклавши на себе руки.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Novinky.cz.

Портал вказує, що в четвер уранці поліція оголосила Козака в розшук за підозрою в причетності до вбивства в одному із сіл округу Кладно на північному заході Чехії. Пізніше керівник поліції Мартін Вондрашек повідомив на екстреному брифінгу, що загиблим був батько студента.

Давид Козак навчався в Карловому університеті, мав ступінь бакалавра з історії-європеїстики й магістра історії. Він спеціалізувався на історії Польщі.

 
СКРИНШОТ КАРТКИ КОЗАКА В БАЗІ РОЗШУКУ ПОЛІЦІЇ ЧЕХІЇ

За словами Кондрашека, правоохоронці встановили, що озброєний Козак мав о 14:00 лекцію в будівлі на Целетній вулиці й про всяк випадок евакуювали присутніх. Але стрілець вирушив до філософського факультету.

Що ж стосується обставин загибелі Козака, керівник поліцїі Чехії уточнив, що під час спецоперації між ним і поліцейськими сталась стрілянина. Та, ймовірно, студент загинув від падіння з висоти, а не кулі.

"Поліцейські також застосували зброю, але з тих поранень, які ми поки що бачимо на тілі чоловіка, можна зробити висновок, що він наклав на себе руки. Чи було це також пов'язано зі стріляниною з боку поліцейських, наразі неможливо довести, це покаже лише призначений розтин", – сказав Кондрашек.
24-річний Давид Козак вів щоденник у Telegram російскою.

Підозрюваним у смертельній стрілянині в Празі, яка, за останніми даними, забрала життя 15 людей, називають 24-річного студента факультету філософії Давид Козака, повідомляє Novinky.cz.

За попередньою інформацією, раніше у четвер вдень поліція оголосила його у розшук за підозрою у скоєному в селі Кладенсько неподалік чеської столиці вбивстві. У п'ятницю, 15 грудня, невідомий застрелив дорослого і дитину. За даними ЗМІ, жертвами є тридцятидворічний чоловік і його двомісячна донька.

За даними поліції, спільників у нападника не було. Мотиви його вчинку невідомі. Разом із тим, правоохоронці перевіряють його повідомлення у соцмережі. Ймовірно, Козака, який вів Telegram-канал у вигляді щоденника російською мовою, на злочин надихнула  нещодавня стрілянина в російському Брянську, скоєна 14-річною старшокласницею. У каналі автор зізнавався, що ненавидить людей та хоче застрелитися. 

«Цю людину надихнула подібна жахлива подія за кордоном», — заявив начальник поліції Мартін Вондрашек.

Водночас він додав, що це непідтверджена інформація.

«У нас є інформація - і вона поки що не перевірена - з одного акаунту в соцмережі, що її нібито інспірував теракт, який стався цієї осені в Росії», — зазначив глава поліції. 


телеграм канал ймовірно празького стрільця
телеграм канал ймовірно празького стрільця

Козак отримав ступінь бакалавра історії та європейських студій, а потім продовжив ступінь магістра історії. Він зосередився на історії Польщі.

Стрілянина у будівлв філософського факультету Карлового університету сталась у четвер удень.

За останніми даними, її  жертвами стали понад 15 людей включно зі стрільцем, ще 24 отримали поранення.

Мотиви стрільця поки не встановлені. Голова МВС Чехії Віт Ракушан раніше заявив, що той не був пов’язаний із міжнародними терористичними угрупованнями.

Речник українського МЗС Олег Ніколенко раніше повідомив "Європейській правді", що, за інформацією чеської поліції, українців наразі немає серед постраждалих унаслідок стрілянини в Празі.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: