Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Вкрав 1,5 млрд, які мали піти на снаряди для ЗСУ!

Вкрав 1,5 млрд, які мали піти на снаряди для ЗСУ! фото

У Києві було затримано керівника одного з Головних управлінь Міністерства оборони, якого підозрюють у розкраданні 1,5 мільярда гривень, призначених на закупівлю артилерійських снарядів для Збройних сил України. 

Про це повідомили в Офісі генпрокурора, Службі безпеки України та в Міноборони.  

За інформацією слідства, посадовець Міноборони у грудні минулого року уклав угоду з компанією-спецекспортером на придбання артилерійських снарядів. На жаль, бюджетні кошти не були перераховані на рахунки експортера тогочасно.

В подальшому, в Агентстві оборонних закупівель Міноборони було укладено новий контракт на постачання цих снарядів за більш вигідними умовами. Нова угода передбачала прямі поставки від виробника, зменшуючи терміни постачання та вартість продукції.

Спротивляючись заключенню нового контракту, посадовець безпідставно продовжив дію попереднього договору, на підставі якого на рахунки афілійованої іноземної фірми-посередника було перераховано майже 1,5 мільярда гривень. Ця сума перевищила вартість продукції за новим контрактом на 130 мільйонів гривень.

Під час обшуків у місцях роботи та проживання посадовця знайдено документи, що свідчать про незаконну діяльність. Зараз керівника затримано згідно зі статтею 208 КПК України, і триває вирішення питання щодо повідомлення йому про підозру.

Досудове розслідування проводить СБУ за оперативного супроводу військової контррозвідки Служби безпеки у співпраці з Міністром оборони України.

Вкрав 1,5 млрд, які мали піти на снаряди для ЗСУ! фото №1
Вкрав 1,5 млрд, які мали піти на снаряди для ЗСУ! фото №2
Вкрав 1,5 млрд, які мали піти на снаряди для ЗСУ! фото №3
Вкрав 1,5 млрд, які мали піти на снаряди для ЗСУ! фото №4
Вкрав 1,5 млрд, які мали піти на снаряди для ЗСУ! фото №5

Фото: Офіс Генерального прокурора 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: