Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

"Життя наших бійців нам важливіше": Головне з пресконференції Залужного

"Життя наших бійців нам важливіше": Головне з пресконференції Залужного фото

За відомостями від Головнокомандувача Збройних Сил України, Валерія Залужного, українські війська розташувалися на околиці Мар'їнки та встановили оборонний рубіж за межами цього міста у Донецькій області. 

Під час пресконференції він відповів на питання щодо можливого захоплення Мар'їнки російською армією, зауваживши, що місто було утримуване протягом майже двох років, проте воювали за нього "вулиця за вулицею, будинок за будинком".

"Ми захищаємо кожен клаптик нашої землі. Кожен клаптик. Але коли на цьому вузенькому клаптику ворожі снаряди починають перекопувати це місце разом із камінням, із землею, із нашими бійцями, життя наших бійців нам важливіше".

Згідно із висловленням Залужного, дії російських військ у Мар'їнці аналогічні їхнім діям у Бахмуті, розташованому в Донецькій області.

"Станом на сьогоднішній день наші війська ще знаходяться у північній частині. Наші війська підготували оборонний рубіж поза цим населеним пунктом. Але я можу сказати, що цього населеного пункту вже не існує".

Також Головнокомандувач висловився щодо ситуації в Авдіївці, зазначивши, що бойові дії навколо Бахмута чи Авдіївки не повинні перетворюватися на "шоу скорботи поблизу населеного пункту". 

Він наголосив, що воєнні дії мають свої власні закони і вони залежать від обставин, незалежно від того, чи вони прийнятні для командування, політиків чи журналістів. Згідно із словами Залужного, противник може сконцентрувати сили та засоби на будь-якому напрямку, що може призвести до руйнування будівель, втрати життів солдатів та інших наслідків військових дій.

"Будь-то Бахмут, будь-то Авдіївка, ми будемо обороняти рівно стільки, скільки у нас вистачить сил. Якщо сил буде недостатньо, ми приймемо таке рішення і збережемо наших людей. А потім відвоюємо."- Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: